Kerttu Vali

Uutisharrastaja

Bio

IMG_0415-1024x682

KUKA?

Nimeni on Kerttu-Ingrid Vali, olen lokakuun 5 päivä vuonna 1975 syntynyt autistinen mummopuoli. Virallinen äidinkieleni on englanti ja kuulun Suomen Anglikaaniseen kirkkoon. Puolue jonka jäsen olen on Svenska folkpartiet i Finland

Olen avioliitossa 62 vuotiaan miehen kanssa. Olen 4 tyttären äitipuoli ja yhdelle pikkuiselle isoäidinpuolikas. Autismi ei ole minulle rasite vaan suurenmoinen syntymälahja jonka avulla elän todella runsasta tietopuolista, uudenoppimisen aina omia älyllisiä rajoja kokeilevaa elämää. Elämäntavoiltani olen ikuinen absolutisti ; En siis juo mitään missä on alkoholia, En siedä humalahakuisia ihmisiä enkä siedä edes nähdä humalaisia ihmisiä.

-Luonteeltani olen äärimmäisen lapsekkaan utelias koska en halua elää tylsässä, harmaassa aikuisten maailmassa, lapsekas luonteeni, utelias mieleni ja elämäntapani auttaa minua olemaan tarpeeksi herkkä ottamaan vastaan joka aisteilla ympäriltä tulevaa tietoa olipa se millaista hyvänsä.

Sairaudet

Yllämainitus autismin lisäksi minulla on diagnooseja seuraaviin sairauksiin: Rasitusastma, Chronin Tauti,Kaksisuuntainen mielialahäiriöSyömishäiriöPaniikkihäiriöKroonistunut anemiaReuma, Sairastun helposti myös migreeniin, Megaloblastisen anemian vuoksi eräät tärkeät neurologiset ominaisuudet kuten ihon tuntoelimet, tasapainoelimet ovat heikentyneet ja puutumis/tunnottomuusoireita tulee todella herkästi. Myös muistin kanssa on välillä merkittäviä ongelmia johtuen juurikin megaloblastisen Anemian aiheuttamista neurologisista tuhoista. Lisäksi keuhkot ja sydän on 3 kertaa pienemmät kuin ne pitäisi olla tarkoittaen että sydän ja keuhkot ovat jatkuvasti vajaateholla aiheuttaen arjessa erinäisiä hankaluuksia.

Lapsuus:

Lapsuuteni päättyi 4 vuotiaana kun isäni aloitti Insestin sekä muun ruumiillisen/henkisen väkivallan minua kohtaan. Joskus isäni raiskasi ja hakkasi minua useastikin päivän aikana. Seksuaalista, ruumiillista ja henkistä väkivaltaa sain kestää 12-13 vuotiaaksi. Kouluelämäni oli myös helvettiä ensimmäisestä luokasta asti. Koko 9 vuotta koulukiusaaminen kaikessa sen muodoissa ( hakkaamista, syrjintää, yksin jättämistä jne..) oli arkipäivää eikä opiskeluaikakaan tuonut kuin vähän helpostusta sillä henkinen väkivalta jatkui opiskelupaikoissa.

Victoria Media

Victoria Media on omistamani uutissivusto joka on lajissaan suomen suurimpia ja josta olen todella ylpeä jokapäivä. Victoria Media perustettiin 20.10.2010 internettiin ja jo vuonna 2013 Victoria media on osoittanut luotettavuutensa uutisten- ja tietojenvälittäjänä jota seuraa 7000 ihmistä jokapäivä sosiaalisessa mediassa. Uutisiani on myös jaettu sosiaalisessa eteenpäin todella kiitettävästi.

Lyhyt historia

Synnyin Ypäjällä vuonna 1975, muutin Helsinkiin vuonna 1979 asuen ensin Eirassa vuoteen 1980, sekä Lauttasaaressa vuodet 1980-1982 jonka jälkeen muutin Kruununhakaan asuen siellä vuoteen 1997 jolloin suuntani kävi Kotkaan jossa asun nykyään.

Harrastukset:

Vietän todella runsaasti aikaani tietokoneen ääressä tehden nettisivuja, etsien lisää uutisia hakeutumalla uutiskirjeiden vastaanottajaksi, pyytämällä päästä lehdistölle tarkoitettuun postituslistalle, opiskellen sisällönhallintajärjestelmiä ( JoomlaDrupalWordPressWikisisältöjä jne..) tai sitten pyörien ihan SoMe maailmassa (TwitterFacebookLinkedin jne..)vaikutteita etsien. Muina harrastuksina on musiikki, runous, taide, tutkimustyö, valokuvaaminen, videokuvaaminen, tietopuolisen kirjallisuuden, lehtien ja muun aineiston kerääminen, sekä aivan uutena harrastuksena karavaanarielämän viettäminen oman kullan kanssa asuntoautolla.

Harrastukselliset kiinnostuksen kohteet, olen kiinnostunut mm:

Maanviljelys, maatalous, kalastus, Työelämä Taide, kulttuuri, viihde, Rikos, juridiikka, oikeusasiat Rakennus, kiinteistö Yritystoimi Kriisit, vaarat Tietokone, Televiestintä, IT Vähittäiskauppa Talous, rahoitus Koulutus Elämäntyyli, muoti, vapaa-aika Ympäristö, energia Ruoka, juoma Metsänhakkuu Terveys, sairaanhoito, lääketiede Teollisuus, Julkinen sektori Kuljetus Matkailu Media, viestintä Palvelut, neuvonta, palvelu Politiikka Uskonto, usko Tiede, tekniikka Sosiaaliset kysymykset Urheilu Tarkastukset, raportit jne…

Viihde:

Tunnustan olevani ehkä maailman tylsin ihminen kun ajatellaan ohjelmia joita tykkään katsella telkkarista. Olen ”kanavauskollinen” Yleisradiolle vaikka välillä suhteeni Yleisradioon on viharakkaus ”osastoa”. Suosikkiohjelmani on: Uutislähetykset (uutiset, sää ja urheilu), Ajankohtaiset keskusteluohjelmat, Eduskunnan kyselytunnit, Yleisradion lähettämät dokumentit ja luontoohjelmat, yleisradion järjestämät teemaillat jne… Todella harvoin ”eksyn” kaupallisille kanaville…

Yleisradion uutislähetyksistäkin pyrin päivittäin seuraamaan myös ”kieliversiot” eli: RuotsinkielisetSaamenkielisetEnglanninkielisetVenäjänkieliset ja myös viittomakieliset uutiset ihan sivistyksen vuoksi.

Mainokset

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: